5 leuke activiteiten voor een prinsessenfeestje

Een prinsessenfeestje is hartstikke leuk om te organiseren. En voor kleine meisjes die ervan dromen om een prinses te worden is het een droom die werkelijkheid wordt! Maar als je voor een dag een prinses bent moet je natuurlijk ook wel prinsessenactiviteiten gaan doen. Wij hebben 5 leuke activiteiten voor een prinsessenfeestje voor je op een rij gezet!

 

1. Kroontjes maken en versieren

Een echte prinses draagt natuurlijk een kroontje. Zorg dat je van tevoren de kroontjes op dik papier hebt getekend en uitgeknipt en leg klaar op een tafel. Het allerleukst is natuurlijk als de prinsesjes zelf hun kroontje kunnen versieren met siersteentjes, potloden, stiften, veertjes en nog veel meer! Sla dus groots in bij de dichtstbijzijnde hobbywinkel en laat de dames lekker hun gang gaan.

2. Verkleden als prinsessen

Verkleden hoort natuurlijk bij een prinsessenfeestje. Vraag de prinsesjes om hun mooiste prinsessenjurk aan te trekken naar het feestje, maar zorg ervoor dat je zelf de accessoires in huis haalt! Denk aan haarclipjes, clipoorbellen, hakschoentjes, leuke sjaaltjes en haarversiering. Zo heb je al snel een heuse prinsessenoutfit bij elkaar!

3. Make-up hoek

Echte prinsessen dragen make-up, dus natuurlijk willen de kleine prinsessen zich ook graag opdoffen! Met een schminktafel met kindvriendelijke schmink heb je zo een prachtige make-up hoek in elkaar gezet.

4. Roze wensballonnen maken

Roze wensballonnen zijn een mooie manier om de prinsesjes een wens te laten doen. Sla een voorraad roze ballonnen in, koop hier voor elk prinsesje een kaartje bij (plus extra kaartjes, want ook prinsesjes maken fouten) dat aan de ballon geknoopt kan worden en haal een fles helium in huis. Ieder prinsesjes mag dan op het kaartje haar wens opschrijven. Als ze aan de ballonnen vastgemaakt zijn mogen de prinsesjes ze loslaten in de buitenlucht!

5. Een prinsessenspeurtocht

Een speurtocht is een heel leuk onderdeel van een kinderfeestje. Maar een prinsessenspeurtocht is natuurlijk al helemaal speciaal! Verzin van tevoren een makkelijke route en stippel deze uit. Aan het eind van de route vinden de prinsesjes dan de kroon van Assepoester! Denk er wel aan om voor elk prinsesje ook nog een klein cadeautje te kopen zodat niemand zich achtergesteld voelt.

 

Ben je nog op zoek naar cadeauinspiratie voor je kleine prinses? Neem dan een kijkje in onze collectie van prachtige kindergeschenken. Zo hebben wij bijvoorbeeld een kinderbestekje met prinsesjes, een borstel en kam met een kroontje, en een spaarpot met een kroontje. Cadeaus waardig voor een prinses!

 

Meer inspiratie opdoen? Neem dan ook een kijkje bij onze andere blogs.