Wanneer je aan de slag gaat met de inrichting van je huis zijn er veel keuzes om te maken, te beginnen met een stijlkeuze. Je kunt ervoor kiezen om voor één stijl te gaan, maar je kunt ook stijlen combineren. Eén van de meest populaire stijlcombinaties is modern met klassiek. In dit blog vertellen wij je precies hoe je dit kunt aanpakken!

Een interieur is persoonlijk

Het kiezen van een stijl is natuurlijk heel persoonlijk, zo ook de combinatie van klassiek en modern. Als je de voorkeur geeft aan een klassieke stijl zal die de overhand krijgen bij het bepalen van je inrichting. De moderne inbreng zal dan vooral in de vorm van decoratie zijn. Belangrijk om te onthouden is dat geen keuze verkeerd is! Dit is jouw interieur en jij moet je er thuis voelen. Jouw keuze maakt jouw huis uniek!   

Hoe combineer je modern en klassiek?

Bij een modern klassiek interieur zijn er altijd een paar herkenningspunten te vinden. In het huis zelf worden de klassieke elementen vaak behouden, zoals een open haard, sierbogen en oude raamkozijnen. Met die stijl als uitgangspunt wordt er gebruik gemaakt van wat grotere, zwaardere meubels. Deze oude meubels passen in het klassieke beeld maar hebben een wat modernere look. Verder kun je bijvoorbeeld moderne eetkamer stoelen combineren met een oude, klassieke tafel. Elementen die vaak terugkomen als decoratie zijn [klassieke kandelaars] in combinatie met [modernere kaarsenhouders]. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de combinatie van [zilver] en [beton].

Een gedekte tafel

Het aankleden van een tafel kun je ook heel speels doen. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van een modern en strak serviesgoed met klassieke items zoals een [etagère], een zilverkleurig [dienblad] en klassieke [champagneglazen]. Ook hier geeft de combinatie van modern en klassiek een eigentijdse look!