4 super leuke thema’s voor kinderfeestjes voor jongens

De verjaardag van je kleine jongen is heel speciaal, wat een hele goede reden is om deze met vrienden en familie te vieren. Het is ook een goed excuus om helemaal los te gaan met het organiseren van een themafeestje! Wij hebben een lijst gemaakt met super leuke thema’s voor kinderfeestjes voor jongens!

 

Thema 1: De ruimte

De wereld van je kindje is nu nog heel klein, maar voor je het weet droomt hij over reizen naar de maan! Een leuk thema is daarom de ruimte. Knip maantjes en sterren uit en hang deze op in de ruimte. Het is ook leuk om een fotohoek te maken met inpakpapier met afbeeldingen van de ruimte als achtergrond.

Leuke hapjes zijn koekjes in de vorm van sterren en maantjes, sandwiches in de vorm van een maan en brownies met als decoratie de Melkweg van poedersuiker. De jongens houd je heel de dag zoet met het maken van tekeningen van alle verre reizen die ze gaan maken in hun eigen ruimteschip!

Cadeautip: Geboortecertificaathouder met sterren, Fotolijst met muziekje “twinkle twinkle little star”, Muziekdoosje met een beer en een maan

 

Thema 2: Favoriete (voorlees)boek

Heeft jouw zoontje een favoriet voorleesboek? Tover het kinderfeestje om tot de wereld uit het boek! Neem bijvoorbeeld nijntje als thema. Als decoratie laat je op groot formaat afbeeldingen afdrukken uit het boek en deze hang je op in de kamer. Je kunt ook nog een grote kartonnen uitsnede neerzetten waar de kids mee op de foto kunnen.

Leuke themahapjes zijn bijvoorbeeld nijntje koekjes of een taart in de vorm van nijntje. Als bezigheid kun je een aantal favoriete boekjes van nijntje voorlezen.

Cadeautip: Nijntje spaarpot, Nijntje fotolijst, Nijntje kinderbestek met thema ‘spelen’

 

Thema 3: Voertuigen

Een kinderfeestje met het thema voertuigen is perfect voor alle stoere jongens die houden van alles wat rijdt, vliegt en vaart! Decoreer de ruimte met speelgoedauto’s, wagens, peuterfietsjes en mini auto’s. Super handig, want hier kan dan ook meteen door de jongens mee worden gespeeld!

Leuke hapjes zijn koekjes in de vorm van auto’s of autowielen en de taart kun je versieren met (schoongemaakte) mini auto’s. Als de jongens het zat zijn om met de auto’s te spelen kun je een leuke film opzetten, zoals Cars.

Cadeautip: Spaarpot cementwagen, Spaarpot truck, Kinderbestek nijntje voertuigen met voorleesboekje

 

Thema 4: Naar de kinderboerderij

Je kunt op een kinderfeestje nooit de mist in gaan met het thema dieren. Want bijna ieder kind houdt er wel van! Trek je zoontje zijn favoriete dieren-onesie aan, leg alle knuffels in de speelzone en versier de ruimte met afdrukken van dieren en ballonnen met dierenhoofden erop.

Als hapjes kun je varkenskoppen van snoep op stokjes maken en koekjes bakken in de vorm van dieren. De taart kun je versieren met plastic dieren uit de speelgoedbak. Wil je er een uitstapje van maken? Neem de kids dan mee voor een middagje kinderboerderij!

Cadeautip: Spaarpot boerderij, spaarpot koe, rammelaar eend

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook onze andere blogs!