8 ideeën voor een zomerbruiloft!

 

Een populair seizoen om te trouwen is de zomer. De stralende zon en de bloeiende bloemen maken iedereen vrolijk. Maar hoe maak je jouw zomerbruiloft speciaal? Met deze 8 ideeën voor een zomerbruiloft wordt jouw bruiloft onvergetelijk!


Houd het bruiloftsdiner buiten
 
Er is niets zo romantisch als een openluchtdiner midden in de natuur! Dek de tafel met stijlvolle [champagneglazen] voor de toasts en serveer het eten op [etagères] in een shared dining concept.

 

Houd de ceremonie buiten

Geef het ja-woord aan je geliefde in de open natuur. Je kunt ervoor kiezen om de ceremonie overdag te houden, of in de namiddag. Een ceremonie bij zonsondergang is natuurlijk ook heel romantisch. De kleuren van de zonsondergang creëren de perfecte ambiance voor jou en je verloofde om elkaar de toekomst te beloven.

 

Organiseer een bruiloft met thema

Kies een leuk thema en kleed de bruiloft aan! Bijvoorbeeld: wil je een themabruiloft met als thema Hawaii of Ibiza? Dan kun je de locatie versieren met rieten parasols, gekleurde kleedjes en doeken op de stoelen en papieren lantaarns in verschillende maten.

 

Gebruik de natuur als versiering

De natuur is al heel erg mooi, dus het enige wat je hoeft te doen is daar gebruik van te maken! Hang lampjes en papieren lantaarns op in de bomen, creëer een romantisch wandelpad met foto’s en pluk wilde bloemen om de tafels mee te versieren.

 

Maak boeketten van wilde bloemen en versier hier de tafel mee

In de zomer staat alles in bloei, en hier kun je op een zomerbruiloft goed gebruik van maken! Maak boeketten van wilde bloemen en zet deze in vazen op tafel. Wat ook heel leuk is: gebruik [zilverkleurige servetringen] en doe hier naast de servetten een aantal wilde bloemen in om de borden mee te versieren.

 

Verzamel natuurlijke confetti

Blaadjes van bomen en bloemen werken heel erg goed als confetti bij een zomerbruiloft. Let wel op dat de blaadjes niet al verdord zijn of stekels hebben!

 

Versier de taart met eetbare bloemen

De perfecte toevoeging aan een zomerbruiloft: versier de bruiloftstaart met eetbare bloemen. Dat ziet er zomers en feestelijk uit! Wil je het moment van het aansnijden van de taart écht onvergetelijk maken? Gebruik dan deze [taartschep en mes met hartjes].

 

Organiseer een dansfeest in de openlucht

Er is niets mooier dan vrolijke gezichten van dansende mensen in de frisse avondlucht. Versier de dansvloer met lampjes en lampionnen en geniet van elkaars gezelschap!

 

Na de bruiloft komt natuurlijk de huwelijksreis. Lees ook onze 5 tips voor een alternatieve huwelijksreis!