Een kandelaar maakt het af

Een kandelaar maakt het af
Voor een stijlvolle sfeer aan tafel ga je aan de slag met een tafelkleed, mooi servies, bloemen, servetten en natuurlijk mooie kandelaren. Een kandelaar op tafel zorgt voor een warme sfeer en maakt het plaatje compleet. Bij Zilverstad hebben we veel verschillende kandelaren, voor elke smaak of stijl is er wel iets te vinden. Graag vertellen we je iets meer over de verschillende collecties en hun design.

We hebben voor iedere interieurstijl een bijpassende collectie. In verzilverde uitvoering, maar ook vervaardigd uit andere materialen zoals roestvrij staal, beton, glas en sandstone resin. Voor de collecties Monte en Oblique wilde we een geheel eigen stijl neerzetten en daarom zijn we een samenwerking aangegaan de jonge, Nederlandse designers van ontwerpstudio puik.



Monte: klassiek met moderne touch
Puik vertelt: “Voor de serie Monte hebben wij vooral een moderne variant op een klassiek model willen creëren. Dit komt heel duidelijk terug in de klassieke 5-pits kandelaar. Vanuit dit ontwerp zijn wij verder gaan kijken naar andere producten om zo tot een complete collectie te komen. Het geborstelde roestvrijstraal zorgt voor een moderne en jonge look en feel.” De Monte-collectie bestaat uit kandelaren, een windlicht, een biscuit box, een schaal en een bonbonnière.

Oblique: staaltje Dutch Design
Serie Oblique heeft een compleet andere uitstraling. “De serie is een typisch staaltje Dutch Design met een knipoog naar minimalistische en strakke Scandinavische ontwerpen. Er is gekozen voor simpele vormen in prachtige materialen en met een asymmetrische belijning. Eye-catcher in deze collectie is de 3-pits kandelaar. Deze kun je samenvoegen tot een klassieke kandelaar of los van elkaar gebruiken,” aldus puik. Oblique bestaat uit kandelaren in roestvrij staal en sandstone resin, waxinelichthouders, een windlicht, een fruitschaal en een bonbonnière.

Solido: betonlook
Weer een hele andere serie is Solido. Deze is geïnspireerd op het stoere en robuuste van beton. De windlichten en kandelaren passen door de ruwe uitstraling perfect in een industrieel interieur, maar hebben door de ronde vormen ook een warme uitstraling. De collectie bestaat uit kandelaren, waxinelichthouders, windlichten en een schaal.

De klassiekers
Naast de nieuwere series heeft Zilverstad ook een aantal echte klassiekers binnen de Home Collectie. Zo zijn er verzilverde kandelaren zoals de Eleganza, Grazia en Decora. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: van losse kandelaar tot 5-pits.

Ben je benieuwd geworden naar de verschillende kandelaren in ons assortiment, neem dan eens een kijkje in de webshop