De leukste kerstspelletjes voor kinderen

 

Het is weer de leukste tijd van het jaar en de voorbereidingen voor de kerstdagen zijn al volop in gang. Als je kerst met familie viert is het leuk om activiteiten te plannen waaraan iedereen mee kan doen. Deze kerstspelletjes brengen gegarandeerd leven in de brouwerij, van volwassenen tot tieners tot kleine kinderen!

Kerst piñata

Dit vermakelijke spel is ideaal voor ouders met actieve kinderen die zowel mentaal als fysiek vermaak nodig hebben. Je kunt de piñata maken in de vorm van een kerstboom, een rendier, een peperkoek mannetje of iets anders! De creatievelingen onder ons kunnen goed uit de voeten met het maken van een piñata met papier-maché, maar als je niet zo handig bent kun je hem ook online bestellen. Het gebruik is simpel: vul hem met kleine cadeautjes, hang hem op en het feest kan beginnen! Wil je het spel wat moeilijker maken? Doe dan een blinddoek voor bij de persoon die moet slaan en laat iemand anders aanwijzingen geven om bij de piñata te komen. Je hebt gegarandeerd een leuke tijd!

Karaoke met kerstliedjes

Wie houdt er nou niet van kerstliedjes? Niemand die wij kennen in ieder geval! Dus sluit deze kerst je karaoke machine aan (je kunt ze ook huren!), of zoek online kerstliedjes zonder de tekst op. Het is leuk om twee verschillende afspeellijsten te maken: één voor de kinderen en één voor de volwassenen. Want Wham’s Last Christmas is natuurlijk hartstikke leuk, maar niet iedereen van na het jaar 2000 kent daarvan de tekst. Start de muziek!

Hints met kerstfilms

Hints is een spel waarbij je een woord of een zin moet raden die een andere speler uitbeeldt. Wanneer je een categorie uitbeeld – bijvoorbeeld kerstfilms – doe dan alsof je een filmcamera vasthoudt om duidelijk te maken in welke categorie jullie spelen. Als je het spel wil uitbreiden kun je ook nog kerstliedjes als categorie toevoegen.

Speurtocht met zuurstokken

Een speurtocht is super leuk voor de kleine avonturiers. Het enige wat je nodig hebt is een hele grote zak met zuurstokken. Daarna verstop je ze in huis en laat je de kids er naar zoeken. Je kunt ook nog een paar kleine kerstcadeautjes verstoppen (neem hier een kijkje voor wat inspiratie) om het spel net iets leuker en uitdagender te maken. Zorg er wel voor dat je een tas met kleine cadeautjes achter de hand hebt om aan de kinderen te geven die niets hebben gevonden. Zo voelt ook niemand zich buitengesloten. 

Kerstkoekjes versieren

Eén van de leukste kersttradities is het bakken en versieren van koekjes. De koekjes kun je van tevoren bakken. Dan kunnen de kinderen deze, als ze afgekoeld zijn, versieren met glazuur, gekleurde of chocoladehagel en andere kersttoppings. Tip: met kokosrasp kun je een hele goede kerstmanbaard maken.

Een brief schrijven naar de kerstman

Een brief schrijven naar de kerstman is een hele leuke activiteit voor jonge kinderen. Ze kunnen er een tekening van maken, een lijstje opschrijven en de brief versieren met glitters. Er zit geen grens op creativiteit!

De ovenwanten uitdaging

Dit spel is erg leuk voor zowel de kinderen als de ouders! Pak een kerstcadeautje in en ga met je familie rondom de eettafel staan. Het idee is dat iedereen 10 seconden krijgt om te proberen het cadeautje uit te pakken, maar wél met ovenwanten aan. Je kunt een kookwekker gebruiken om de tijd bij te houden. Degene die het lukt om het cadeautje uit te pakken mag het houden!

De geheime kerstman

Dit is een spel waar wat voorbereiding aan vooraf gaat. Iedereen die meedoet moet een naam trekken en een cadeautje kopen voor diegene. Je moet wel geheim houden wiens naam je hebt getrokken totdat de cadeautjes uitgedeeld worden met kerst. Daarna speel je een raadspel om erachter te komen wie welk cadeautje gegeven heeft. Voor alle jongeren kinderen hebben wij een uitgebreide collectie aan kindergeschenken die hun geheime kerstman ze kan brengen!

 

Fijne kerst iedereen!

 

*Blijf veilig en let goed op de corona maatregelen die gelden in jouw gemeente.*