Wat kinderen kunnen leren van speelgoed

 

Speelgoed dient als veel meer dan alleen maar vermaak. Kinderen ontwikkelen emotionele systemen, leren over object permanentie en ontwikkelen hun motorieke vaardigheden. Iedere leeftijd heeft een eigen ontwikkelingsfase, die je kunt helpen ontwikkelen door middel van het juiste speelgoed. Maar welk speelgoed past nu het beste bij welke leeftijd? Wij hebben met een aantal van onze producten wat tips voor je op een rij gezet!

Speelgoed voor kinderen tot een jaar oud

In de eerste maanden slapen pasgeboren baby’s vooral veel. Daarnaast kunnen ze nog niet goed dingen vastpakken, dus bewegende dingen die geluid maken zijn dan heel erg interessant. Denk bijvoorbeeld aan muziekdoosjes. Het geluid is een constante bron van vermaak! Vanaf een half jaar oud gaan ze proberen om dingen vast te grijpen. Voor die leeftijdsfase zijn rammelaars dus heel leuk speelgoed.

Speelgoed voor kinderen vanaf een jaar oud

Vanaf een jaar oud wil je kindje zelf dingen gaan doen en ontdekken. Ze vinden het dan leuk om je na te doen of te helpen. Voor deze leeftijd zijn bestekjes dus een leuk cadeau om te geven en al spelend van te leren. Je kunt rustig beginnen door je kindje nog wel te voeren met het bestekje, en ze uiteindelijk zelf het heft in handen laten nemen.

Speelgoed voor kinderen van 4-6 jaar

Op deze leeftijd kan je kindje al een heel stuk meer: hij of zij is namelijk een kleuter! Vanaf nu heeft je kind veel aan speelgoed waar hij of zij wat van kan leren. Bijvoorbeeld een mooie spaarpot! De spaarpotten kunnen in de vorm zijn van een heftruck voor een jongetje, of in de vorm van een lieveheersbeestje voor een meisje. Je zult je verbazen welke avonturen de nieuwe spaarpot allemaal gaat beleven!