8 tips voor het inrichten van de leukste kinderkamer

 

Het inrichten van de kinderkamer is één van de leukste dingen om te doen tijdens je zwangerschap. Je hebt de kans om de wereld te creëren waar je kindje straks in opgroeit. Dit zijn onze tips voor het inrichten van de leukste kinderkamer!

 

1 Kies een kleurenpalet

Je wilt geen explosie van kleuren die niet met elkaar matchen, dus begin met het kiezen van een aantal basiskleuren waar je mee aan de slag kunt.

 

2 Kies een hoofdthema

Je hoeft natuurlijk geen thema te kiezen, maar het is makkelijker om een kinderkamer om een thema heen in te richten.

 

3 Versier ook het plafond

Baby’s brengen veel tijd door op hun rug. Daarom is het leuk om in de kinderkamer bijvoorbeeld een muurschildering te laten maken op het plafond, zodat ze altijd iets hebben om naar te kijken.

 

4 Kijk goed naar de verlichting

Baby’s houden van zachte verlichting. Let bij het aanschaffen van de verlichting dus goed op de hardheid van het licht. Dit is voornamelijk belangrijk bij de verlichting van het plafond en eventuele verlichting die direct boven het bedje wordt geplaatst.

 

5 Koop een nachtlampje!

Nachtlampjes geven een baby rust en een gevoel van veiligheid. Ook is het voor de moeder prettig als er tijdens het voeden in de nacht een beetje licht is.

 

6 Vergeet niet voldoende opbergruimte te creëren!

Een baby neemt zelfs zonder alle kleertjes en het speelgoed veel ruimte in. Met voldoende opbergruimte in kasten heb je in de kamer ruimte over om te spelen en te verzorgen.

 

7 Denk aan de toekomst

Kies bij het inrichten van de kinderkamer ook spullen uit waar je kindje in de toekomst nog mee kan spelen en van kan leren, zoals een rammelaar, een muziekdoosje of een spaarpot.

 

8 Houd ruimte over voor foto’s

Wanneer je kindje geboren is kun je de babykamer vullen met foto’s van alle mooie momenten die jullie samen hebben meegemaakt!

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook onze andere blogs.