5 redenen waarom huisdieren goed zijn voor kinderen!

 

Huisdieren zijn goed voor kinderen! Ja, dat lees je goed. Kinderen houden van dieren en dat is niet zonder reden. Huisdieren dragen bij aan de gezondheid en ontwikkeling van je kinderen. Denk je erover na om een huisdier te nemen? Lees dan nu onze 5 redenen waarom huisdieren goed zijn voor kinderen!

 

  1. Leren over verantwoordelijkheid

Een huisdier is veel werk. Je moet ze eten geven, ze hebben veel aandacht nodig en een aantal huisdieren moeten zelfs een paar keer per dag naar buiten. Met taken als de hond uitlaten leer je je kind over verantwoordelijkheid. Ook leren ze om te zorgen voor een ander levend wezen en daar leren ze dan weer sociale vaardigheden van! 

 

  1. Vriendschap

Een huisdier wordt snel deel van de familie. De vriendschap die groeit tussen je kindje en het huisdier zorgt ervoor dat je kind leert hoe hij of zij een band opbouwt met iemand. Het hebben van een huisdier vermindert ook gevoelens van angst, eenzaamheid en isolatie. Een huisdier wordt vaak de allereerste beste vriend!

 

  1. Lessen over het leven

Een waardevol aspect van het hebben van een huisdieren zijn de lessen die je kind leert over het leven. Van de geboorte van een dier, tot ziektes, tot het uiteindelijke overlijden. Kinderen leren hierdoor omgaan met gevoelens van oneerlijkheid als een dier ziek wordt en met verlies wanneer een dier overlijdt.

 

 

  1. Leren communiceren

Kinderen die een sterke band hebben met een huisdier leren hier beter van communiceren! Veel kinderen nemen hun huisdier in vertrouwen en vertellen hun geheimen en privégedachten. Leren dit soort gedachten te delen met een ander zorgt ervoor dat je kind dit in volgende vriendschappen ook makkelijker gaat doen!

 

  1. Het is leuk!

Een huisdier hebben is niet alleen goed voor de gezondheid en ontwikkeling van je kinderen, het is ook gewoon leuk! Een huisdier brengt in elk huishouden plezier en je hebt er een maatje voor het leven bij!

 

Klik hier voor meer leuke blogs over kinderen of neem een kijkje in onze webshop voor de leukste kindercadeaus!