Vier stylingsideeën voor een mooi gedekte tafel

 

Als je familie of vrienden thuis uitnodigt voor een brunch, lunch of diner, dan wil je niet alleen lekker eten klaarmaken maar ook de tafel gezellig dekken. Wij geven je vier stylingsideeën voor een mooi gedekte tafel.

Donker en warm
Door verschillende donkere kleuren te combineren creëer je een warme en intieme sfeer. Denk aan bijvoorbeeld zwart, donkerblauw, bruin en bordeauxrood. Juist door verschillende donkere tinten met elkaar te combineren, krijg je een luxe uitstraling. De donkere kleuren zijn goed te combineren met materialen zoals hout en beton. Bloemen of groene takken zorgen hierin voor een mooi en opvallend kleuraccent. Zet nog een paar klassieke kandelaars op tafel voor een elegante finish.

Sneeuwwit
Ben je niet zo van de donkere of gekleurde tinten? Ga dan voor een tafel die geheel in wit gedekt is. Ga all out met een wit tafelkleed, wit servies, witte bloemen enzovoort. Een wit linnen tafellaken geeft gelijk veel sfeer en zorgt voor een rustige uitstraling. De witte tinten zijn goed te combineren met natuurlijke materialen zoals hout en glas. Voeg wat frisse kleuraccenten toe door bloemen of wat takken op tafel te zetten. Een zilveren of betonnen kandelaar maakt het geheel af.

Clean & Simple
Als je niet zo van poespas houdt, dan kun je kiezen voor een minimalistische tafel. Geen frutsels, maar gewoon mooie basics zonder te veel drukke details. Door voor één kleur te kiezen, houd je het geheel rustig. Laat de grafische prints en de bedrukte servetjes weg bij deze stijl. Een effen tafelkleed, mooi servies en een paar mooie kandelaars zijn al genoeg.

Bonte boel
Kan het voor jou niet gek en kleurrijk genoeg, kies dan voor een fleurig en bonte tafelstyling. Kies voor een rustige ondergrond met bijvoorbeeld een houten tafel of een effen tafelkleed. Daarna kun je helemaal losgaan met een kleurrijke aankleding. Gele borden, paarse en blauwe glazen, goud bestek en groene servetjes. Met gekleurde kaarsen in de kandelaars en een paar bossen vrolijke bloemen, is het feest aan tafel compleet!