Zo maak je het perfecte plaatje

Familiefoto maken

Foto’s maken kan iedereen. Maar hoe maak je nu nét die ene foto die er uit springt? Bijvoorbeeld van je gezin of familie? Wij geven je enkele tips die ervoor zorgen dat jouw foto altijd lukt!

 

Wanneer je mensen gaat fotograferen is het belangrijk dat ze zich goed voelen. Laat ze kleding dragen waar ze zich lekker in voelen. Let er wel op dat de kleuren van de kleding op elkaar afgestemd zijn. Teveel kleuren en prints bij elkaar kunnen al snel rommelig overkomen.

Kies voor een achtergrond die past bij de personen en de kleuren van de kleding en zorg voor voldoende licht. Op een buitenlocatie is meestal voldoende licht aanwezig. Houd er rekening mee dat je niemand in de zon laat kijken. Dat voorkomt dat mensen met de ogen gaan knijpen.

Je kunt ervoor kiezen een groepsfoto te maken waarbij iedereen in de camera kijkt op het moment van afdrukken. Maar waarom niet eens proberen een minder geposeerde foto te maken door op een willekeurig moment je camera te pakken?

En, probeer eens te variëren met het standpunt. Kies voor een lager of juist hoger standpunt. Je hoeft ook niet iedereen te laten staan. Je kunt ook enkele modellen laten zitten of hurken om meer dynamiek in het beeld te krijgen.

Klaar om te fotograferen? Maak heel veel foto’s. Er zit altijd wel iemand tussen die een raar gezicht trekt of z’n ogen dicht heeft. Door gewoonweg veel te schieten is de kans op de perfecte foto een stuk groter.

En als de foto’s klaar zijn? Lijst het mooiste exemplaar in. Wat ook leuk is om ieder familielid apart te fotografen en in te lijsten. Hang alle lijsten op een speelse manier bij elkaar en je hebt een mooie collage.

 

Op zoek naar een mooie fotolijst voor jouw nieuwe familiefoto? Bekijk hier onze collectie of lees verder! 

 

Zwart is helemaal trendy. Verkrijgbaar in diverse formaten, ook vierkant. Om neer te zetten of op te hangen.

 

De Sweet Memory collectie. Voor al jouw mooiste herinneringen. 

 

Lijsten die gezien mogen worden. Verzilverd gelakt, dus blijven mooi zonder dat je hoeft te poetsen.